Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012


                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3ήμερη εκδήλωση «ΤαιριάΖουμε στην Αίγινα» 5,6 & 7 Οκτωβρίου , μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και του Σύλλογο Ατόμων  με Σκλήρυνση κατά πλάκας σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας, αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς του νησιού.
       Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στον Πύργο Μάρκελλου έγιναν τα εγκαίνια  έκθεσης ζωγραφικής με θέμα : «‘Όλα τα παιδιά μια αγκαλιά» με  έργα σε καμβά, μαθητών των δημοτικών σχολείων της Αίγινας, τα οποία επιμελήθηκε ο καταξιωμένος ζωγράφος  κ. Κοντοβράκης Νεκτάριος. Ακολούθησε η διαδραστική παράσταση «Η λίμνη το’σκασε» από το κουκλοθέατρο «Καραμπόλα» πλαισιωμένη από ζωντανή μουσική  ενώ η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από το Σύλλογο γυναικών Αίγινας και εδέσματα  από τον Σύλλογο γυναικών «Αφαία».
         Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων άνοιξε το εφηβικό μουσικό groupSynth Age pro” ενώ ακολούθησε το μοντέρνο χορευτικό zumba που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Το παιδικό χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας «Ο Καποδίστριας» «ζωντάνεψε» τους αγαπημένους μας «Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες» , ενώ η ομάδα δημοτικών χορών του συλλόγου μας «ΑΛΜΑ» έκλεισε την όλη εκδήλωση.
           Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση  των δημοτών της  Αίγινας σε θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα στο πλαίσιο της αναπηρίας. Έτσι διοργανώθηκε Ημερίδα ενημέρωσης στο Ξενοδοχείο Δανάη   με θέμα: «Ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν αντιμετωπίζουμε μαζί αυτά που μας χωρίζουν». Στην Ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές οι: Ιωάννης Παρασκευαϊδης διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής Π.Ν.Γ «Ασκληπιείου Βούλας», ο Νικόλαος Ρούσσος ιατρός Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης διευθ. Π.Γ.Ν «Ασκληπιείο Βούλας», η Μόιρα Τζίτζικα ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και ειδικός σύμβουλος ΑμεΑ, η Mαρία Θεοδωράκη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Υπεύθυνη Αθλ.Προγραμμάτων του Συλλόγου ΑΛΜΑ, η Κατερίνα Γιαννακοπούλου Επιστ.Υπεύθ. Κέντρου Ημέρας ΑΛΜΑ και Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΛΜΑ, η Γεωργία Παπαχρήστου Λογοθεραπεύτρια του Κέντρου Ημέρας ΑΛΜΑ και ο Κων/νος Γιαννακόπουλος Διδάκτωρ κοινωνικών Επιστημών Παν/μιου Bamberg αναλυτής ομάδας & ψυχοθεραπευτής.
     Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με μουσική και τραγούδια από την ομάδα «Τραβούντι ντ’αμόρε» στο ξενοδοχείο «Δανάη» και στη συνέχεια στο club Ελληνικόν για χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους Rotaprota και τους Radiomix.
        Μια όμορφη, ηλιόλουστη Κυριακή ξημέρωσε για να υποδεχθεί έναν αγώνα δρόμου με τίτλο «Αίγινα, δρομέας αγάπης» όπου όλοι μαζί, παιδιά , μαμάδες , επισκέπτες μαζί με άτομα με αναπηρία , άνθρωποι κάθε ηλικίας έτρεξαν προς την ελπίδα για ένα ομορφότερο κόσμο όπου δεν χωρούν προκαταλήψεις. Ανάμεσα στους δρομείς έδωσε το παρών κι ο αγαπητός σε όλους σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.
          Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το 3ήμερο εκδηλώσεων στο όμορφο νησί της Αίγινας και ευχόμαστε  να γίνει θεσμός αλλά και η αρχή μιας αλυσίδας ευαισθητοποίησης του κοινού και σε άλλες περιοχές και νησιά της Ελλάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: